Bergen

Här finns förslag på aktiviteter med bergen som utgångspunkt.
De två första utgår från San Sebastián medan övriga nås efter 20-45 minuter i bil.

 

PILGRIMSLEDEN TILL SAN PEDRO
3 timmar.
Efter en brant inledning når vi stigen som leder oss längs kusten västerut. Hela tiden ser vi vågorna slå mot den dramatiska kusten nedanför och vid klart väder ser vi till Frankrike. Vandringen avslutas i San Pedro där vi tar båten till San Juan del Luz.

 

PILGRIMSLEDEN TILL ORIO
4 timmar.
Vi tar samma riktning som pilgrimerna och följer den vackra kusten västerut. Här finns två möjligheter, antingen en kustnära stig eller en stig som går genom det baskiska landskapet. Slutligen nås målet i den lilla pittoreska basiska fiskebyn Orio.

 

ADARRA
2 timmar.
Adarra, 811 m, ligger nära San Sebastián och bjuder på en enkel och gemytlig vandring. Utsikten från toppen är dock fantastisk och vi ser både staden San Sebastián och havet norrut och Pyrenéerna i sydostlig riktning.

 
 

TXINDOKI
3 timmar.
Txindoki, 1346 m, är ett spektakulärt berg som nås genom en vandring där den sista biten till toppen är brant. Naturen här är speciell, först alldeles gröna till synes oändliga betesmarker och sedan den steniga och karga miljön på toppen.

 

AIZKORRI
4 timmar.
Aizkorri, 1,528 m, är det högsta berget i provinsen Gizpuzkoa. Vandringen, som är en del av den klassiska El Camino de Santiago inleds med en passage genom San Adrian-tunneln, där ett litet kapell mött pilgrimer och vandrare i hundratals år.

 

PEÑAS DE HAYA
2 timmar.
Peñas de Haya ligger nära San Sebastian och består av tre toppar på omkring 800 m. Från toppen av dessa är utsikten över San Sebastián åt ena hållet och den franska kusten åt andra magnifik. Vi passerar några klippor där vi klättrar.