Staden

Här finns förslag på aktiviteter med staden som utgångspunkt.
Givetvis går de att kombinera och variera utifrån alla önskemål.

 

PINTXOS
Pintxos är det baskiska ordet för tapas, men efter en två timmars rundtur med besök på klassiska Pintxosbarer som La Cuchara de San Thelmo och Nagusia Lau inser du att likheterna stannar vid ordet. En kväll på de baskiska barena är en minivärld av gourmet.

 

STADSRUNDTUR
Det mesta i San Sebastián ligger i anslutning till La Parte Vieja, Gamla stan, och till fots når vi enkelt katedralen, den moderna kongressbyggnaden Kursaal och den pittoreska hamnen. En stadsrundtur innebär även en inblick i den intressanta baskiska historian.

 

MONTE IGELDO
Berget alldeles öster om staden nås med en antik bergbana och utsikten från toppen är magnifik. Nedanför Monte Igeldo besöker vi det klassiska monumentet El Peine del Viento, som hälsar besökare välkomna till staden och som symboliserar havet, järnet och vinden.

 

MONTE URGULL
Berget precis vid La Parte Vieja, Gamla stan, nås enkelt till fots och utsikten över centrum och över de båda stränderna är hisnande. På toppen finns förutom en gigantisk Kristusstaty även ett intressant modernt museum om San Sebastiáns historia.