Bygglov!

Igår fick vi vårt bygglov nästan en hel månad tidigare än vad vi hade trott.

Men bygglovet innebär inte att vi kan börja gräva. Först måste vi ha ett samråd och efter att vi har haft det den 8 maj får vi förhoppningsvis vårt startbesked. Bygglovet behövdes dock för att kunna trycka på GO hos Dalahus och därmed kan vi beställa fönster helt enligt vår tidsplan.

Idag fick vi dessutom även tillstånd för enskilt avlopp UTAN att miljöförvaltningen hört av sig till oss för kompletteringar eller frågor. Enligt uppgift brukar det nästan alltid vara något som måste kollas upp eller förändras utifrån ansökan, men inte i vårt fall. Det tyder på att vi i alla fall har haft lite koll innan vi fyllde i alla papper och skickade in.

Hursomhelst så ska Falu kommuns stadsbyggnads- och miljöförvaltning ha en stor eloge. Alla vi har mött har varit väldigt positiva, tillmötesgående och hjälpsamma. Det känns verkligen som att alla har haft inställningen: ”Det är klart att ni ska bygga hus” och det känns väldigt värdefullt. Att de dessutom varit förvånansvärt snabba är ytterligare ett plus.

Igår var även banken ute och spatserade på tomten och det känns tryggt att även de verkar tro på vår idé.

Lämna en kommentar