Det var länge sedan sist …

… och det finns egentligen ingen anledning till varför. Eller jo kanske, lite väl mycket att göra och på sistone har jag dessutom var lite halvkrasslig. Nu är det bättre och jag lovar förbättring här. Idag blir det ett litet picoteo, som vi säger här. Smörgåsbord skulle man kunna säga i Sverige.

Det är mycket med den där spanskan och ja, jag har väl som vanligt gett mig in på något som egentligen är lite väl svårt. Men det hör ju till och någonstans är det motiverande och det som får mig att fortsätta. Till en viss gräns. Jag tror dock att det blir enklare och enklare. Dels lär jag mig hela tiden mer och mer och blir van vid att skriva. (Och ja, 3000 ord på spanska är betydligt mycket ”mer” än 3000 ord på svenska – särskilt om en bok som jag varken gillade eller förstod.) Dels vet jag vad som krävs och kan förbereda mig på rätt sätt inför alla seminarium som vi har.

Idag har jag även tagit tag i den där receptboken som har blivit åsidosatt på grund av allt annat. Men nu. Och till i sommar ska den vara färsig och i ärlighetens namn krävs inte så mycket jobb för att göra den klar. Och den är ju dessutom väldigt rolig att jobba med. Jag ”jobbade med den” väldigt konkret när jag gjorde en klassisk jordgubbstårta för att fira min 30-årsdag för en vecka sedan. Ja, det är sant!

Såg fin fotboll förra veckan. Dels Barcelonas segermatch men kanske framför allt Milan i Milano. Och visserligen bjöd Arsenal inte upp till kamp, men det var förmodligen för att Milan och Zlatan inte minst spelade bra. Och smart. Zlatan visade framför allt att han kan spela bra i de riktigt stora matcherna och jag ser fram emot fortsättningen i Champions League. I morgon inte minst, då Real Madrid ska ta sig an de ryska vargarna. Dessutom har Real Sociedad kommit igång lite grann och förhoppningsvis kommer de inte att vara lika nära att trilla ur som förra säsongen. Även om det nästan är roligare med Atletic club, som ska spela final i Copa de rey mot Barcelona om ett tag. Det blir kul.

Igår funderade jag på om jag var normal både en och två gånger när jag surfade trots att förutsättningarna var, hmm, urkass, minst sagt. Stort, stökigt och blåsigt. Och kallt inte minst. Jag kom hem med ett fett blåmärke på armen och ett litet på hakan och helt död. Om man behöver tre timmars siesta efter lite surf då är det något som är lite fel. Visserligen var jag lite halvsjuk, men ändå.

Lämna en kommentar