Eguberrion, som vi säger i baskien

Eller egentligen inte vi utan baskerna. Det går lika bra med feliz navidad eller varför inte bara ett gammalt hederligt god jul. Imorgon åker jag till Sverige för att fira jul och jag måste erkänna att jag ser fram emot det. Just en klassisk svensk jul är jag så töntigt traditionell att jag verkligen gillar.

Precis som förra året landar jag i Sverige precis dagarna före jul. I fjol hade jag varit i Nicaragua och nu alltså i Spanien, givetvis. Och jag måste säga att jag trivs utan den enorma julhets och hysteri som är i Sverige i december, samtidigt som jag verkligen verkligen vill åka hem och fira en ”riktig jul”. Vad nu det är …

I Baskien inleds hursomhelst julfirandet med Santo Tomas idag och alldeles strax ska jag bege mig till Lo viejo, gamla stan, för att fira. Festligheterna går kort och gott ut på att klä ut sig till en gammal traditionell baskisk bonde och sedan äta så mycket txistorra (=korv) och dricka så mycket cider man bara kan. Ett klockrent koncept som bara kan sluta med succé ala Baskien.

Först bara en timmes jobb och det var väldigt skoj att öppna mailboxen idag och läsa alla positiva kommentarer om SportHälsa som kom med SvD igår. Kul! Själv har jag i vanlig ordning inte sett den, men jag hoppas att ett ex kanske så småningom kan hitta till mamma och pappas adress i Skåne. Det var också (i vanlig ordning) väldigt kul att se de sökord på google som har lett till min sida:
”symaskin till funktionshindrade”
”fotbollsspelare nakna”
”marsipan onyttigt”
Dessa tre var gårdagens roligaste och jag får mig ett gott skratt mer eller mindre varje dag. Folk är märkliga.

Igår gjorde jag det mest seriösa jag gjort på länge … och skrev ett kontrakt på en lägenhet här till och med juli. Gah. Så länge var det längesedan jag band upp mig för något och det innebär en viss känsla av panik, fast ändå inte. Jag vill ju vara här i vår och sommar och lägenheten är superfin – så varför inte? Ser fram emot att komma tillbaka hit den 28:e och sedan få fira nyår och inleda det nya året med en ny lägenhet tillsammans med Merethe. Fast först txistorra och cider och förhoppningsvis även lite mys med någon som nyss kommit hem från Argentina. Con ganas!

Lämna en kommentar