Ett allvarligt fel …

Alltså, det är något allvarligt fel på mig. Jag måste skärpa mig och inte vara så förbaskat lättpåverkad och såld på allting precis här och nu. Jag tror inte att jag har fått någon bokstavskombination diagnostiserad, men det går säkert att ordna. Typ M O N G O.

Efter snart 30 år, snart märk väl, känner jag mig själv förhållandevis bra. Tro det eller ej. Innan jag skrev var jag väldigt förnöjd med allt Falun hade att erbjuda och tyckte att skidåkning var det roligaste i världen och såg nästan redan nu fram emot nästa vinter och all skidåkning som jag skulle kunna få tid till då. M O N G O? Si.

Men men men, jag hade på känn vad som komma skulle och bara just därför satte jag mig ner en kväll och skrev ner bra saker med Falun som skulle få mig att inse att jag faktiskt verkligen vill bo i Falun – no matter what. Tänkte kanske då att jag skulle kika lite lätt på den där lappen efter ett par månader i San Sebastián när jag surfat min första 4-metersvåg och blivit förälskad i en sliskig spanjor. Det tog två dagar innan jag var tvungen att kika på den (trots att jag inte varit i närheten vare sig av 4-metersvågor eller att bli kär) OCH det är just därför som jag är fullkomligt säker på att det är något allvarligt fel på mig. Jag har ju en sinnessjuk förmåga att bli helt uppslukad av det som sker precis här och nu och absolut ingen annanstans. M O N G O.

Nåväl. Det är väl ett tecken på att jag trivs, vilket jag gör. Surfade igår igen och den där fina känslan med att åka längdskidor i hårda nya spår på Lugnet försvann i ett nafs. Jag har dock gjort ett tappert försök att få tillbaka längdkänslan genom att läsa på alla tänkbara skidåkares bloggar. Men eftersom samtliga skidåkare verkar ha gått i dvala och därmed bestämt sig för att inte uppdatera någon som helst blogg under dvalan så har inte det hjälpt. Attans. Får väl försöka hitta någon livesändning från Vålådalsloppet i helgen (det är väl i helgen?) eller nja, vänta nu. Det är visst El Classico också, sorry …

Har nyss sagt hejdå till mamma och pappa, som har fått smaka lite av vad Baskien har att erbjuda. Jag hoppas och tror att de är nöjda trots att vädret inte har visat sig från sin bästa sida. Eller jag vet. Pappa var till och med och kollade lägenheter till salu idag. Mamma och jag gick dock en del av pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela. Trots att det var riktigt gråmulet och att regnet hängde i luften var det en helt fantastisk vandring. Påminde mig själv efter några timmar till fot att det är få förunnat att ens få se så fina landskap och då gick vi bara där mestadels och glömde bort hur vackert det egentligen var.

Invånarna i San Sebastián är inte sena med att tala om att de bor i Spaniens och kanske också världens bästa stad. Och ja, ta mig tusan, jag är beredd att hålla med. Och bara därför anmälde jag mig till Marcialonga också – av bara farten …

2 svar på ”Ett allvarligt fel …”

 1. Hej Maliiin! Råkade hitta dej här när jag surfade runt efter Gamla Brandstation 😉 Mycket kul att läsa här!

  INTE längta till vinter & skidåkning nu! Allt har sin tid så fortsätt du att göra som du gör – ta vara på och VARA I NUET! Tycker det låter som en alldeles lysande livsstil!

  Nu ska jag åka och sätta mej på höskullen medan du surfar vidare i livet… Ha det underbart!

  Svara
 2. Hej!
  Nu är vi hemma. Tack för några härliga dagar i San Sebastian. Helt klart en stad att längta tillbaka till.

  Sköt om dig och lycka till med vågorna!
  Kram
  mamma

  Svara

Lämna en kommentar