Hemma igen på blixtvisit

Är tillbaka i Sverige efter 10 riktigt bra dagar som gett mersmak både på spanska, surfing och resor. Men som tur är ska jag bara vara hemma till på måndag, då bär det av till Chamonix via Stockholm och Köpenhamn. Så nice!

Gårdagskvällen i San Sebastián bjöd på första dagen av den årliga jazzfestivalen och trots ösregn ala San Sebastián så var det riktigt kul. Såg bland annat Patty Smith på den stora scenen mitt på stranden och hade det bara varit uppehåll då hade säkert stranden varit fullproppad. Som pricken över i blev gårdagskvällen riktigt kul och ganska sen. Vi var väldigt länga på en bar nere vid stranden och det var skoj att prata med nyfunna norska, tyska, spanska och baskiska vänner. Längtar redan tillbaka och jag lär, dels för surfen och spanskan såklart men även för att springa 10 km på tid ;-).

På schemat nu står packa upp, tvätta och packa ner. Har även en hel del jobb som jag måste göra i helgen och därför blir det nog mest bara tid till lite träning och lite bad samt jobb.

Bjuder på en bild från San Sebastián och den föreställer något som skulle visa sig vara mycket intressant: tidvattnet. Hur och när tidvattnet, som var fyra-fem meter, förändrades hade jätteinverkan på vågorna och därmed också på möjligheterna till surfing. Till slut fick jag tag på det magiska schemat med de exakta tiderna för hög- och lågvatten varje dag och då blev det möjligt att planera in bra surfing. Sedan spelar även såklart vågornas storlek och sju tusen andra aspekter in i hur vågorna blir. Det där med surfing är en hel vetenskap, helt klart. Ska nu skaffa böcker om vågor och även om Baskien. På bilden ser ni stranden, den strand som inte finns när det är högvatten.

Lämna en kommentar