Home sweet home … och Torres

Tro det eller ej, men jag tycker faktiskt att det är ganska skönt att komma hem. Ibland. Efter två och en halv månad på resande fot ska det blir skönt att mer eller mindre vara hemma de kommande två månaderna. Och jag behöver det: På sistone har högen med jobb blivit större och större.

Idag har Falun visat sig från sin sämsta sida med ungefär fem plusgrader och regn. Regn? Mitt i vintern? Och all den vita fina snön har förvandlats till en hal, blöt och grå massa som bara känns jobbig. Som tur är finns det en rejäl grund på Lugnet och jag kan bara tänka mig hur snabba spåren kommer att bli om det fryser på i natt. Hua. Prognosen inför lördag, då jag tydligen ska köra ett 10 km-lopp på Lugnet säger ungefär nollgradigt och snöfall. Hmm, det kan vara det värsta föret någonsin och framför allt det mest svårvallade.

Jag har lite skidor i huvudet, eller ganska mycket förresten. Dels försöker jag följa årets SM-tävlingar och dessutom är det snart bara en vecka kvar till årets Engelbrektslopp. I vanlig ordning har jag lite att pyssla med kring det och både denna vecka och nästa kommer det att hända en hel del på hemsidan. www.engelbrektsloppet.se

Mitt huvudsakliga jobb denna veckan har annars varit tre artiklar åt Svenska Skidspelens tidning, som kommer lagom till världscupfinalen i Falun i slutet av mars. Dessutom har jag avslutat ett gäng mindre jobb samt försökt skaffa mig en plan inför kommande veckor. Som sagt, så har jobbhögen blivit större och större.

Dessutom jobbar jag ju i vanlig ordning ideellt. Igår handlade det både om sponsorer samt nya kläder åt Norbergs OK. Det är kul, men ibland lite väl lätt att faktiskt tro att det också är jobb. Om allt går som jag vill kommer vi att ha en ny klädkollektion med en massa nya och nygamla sponsorer på lagom till tävlingssäsongen.

Jag måste även kommentera det som hela fotbollsvärlden pratar om: Torres. Fernando Torres. Jag säger då det. 50 miljoner pund – 58 miljoner euro – 522 miljoner kronor. Det är helt sjukt. Fast vad som nästan är ännu sjukare är att spanjoren ”bara” hamnar på sjätte plats på listan över de dyraste övergångarna genom tiderna:
1. Cristiano Ronaldo (till Real Madrid) 96 miljoner euro
2. Ibrahimovic (Barcelona) 87
3. Zidane (Real Madrid) 72
4. Kaká (Real Madrid) 67
5. Figo (Real Madrid) 60
6. Fernando Torres (Chelsea) 58

Lägg märke till tvåan: IBRAHIMOVIC – vilket i sig är ännu sjukare än priset på Torres. Intressant i övrigt är att övriga fyra spelare har gått till Real Madrid. Summa summarum: Det går inte att köpa titlar för pengar.

Lämna en kommentar