Mer restid för pengarna

SJ borde verkligen byta slogan: Mer restid för pengarna är en som skulle passa i dessa dagar. Tack och lov har jag dock tagit med mig det lugn och den avslappnade känsla som infann sig (eller var tvungen att infinna sig) i Centralamerika. Jag hade dagen till att resa norrut och att mitt första tåg var 10 minuter försenat och att mitt andra tåg var över en timme försenat spelade mindre roll. Jag måste vara sjuk. Jag vet.

Av någon märklig anledning förutsätter jag att en resa från södra till mellersta Sverige ska ta längre tid än att korsa gränsen mellan Nicaragua och Costa Rica. Jag tror faktiskt att jag nästan har större förtroende för personalen som jobbar vid gränsen än för SJ:s personal, märkligt nog. Men när man investerar 100 miljoner i snöslungor, snöslungor som jag inte sett röken av, kan man inte annat än bli skeptisk.

Börjar i alla fall närma mig hem för första gångens sedan den 23 november. Det känns både bra och dåligt men framför allt väldigt kallt.

Läste att det snart är dags för 2 kr- och 200 kr-sedlar men att det ännu inte är bestämt vad som ska vara på dem. Jag röstar på Zlatan.

Lämna en kommentar