Mycket svåra grejer på gång

Helgen har varit tuff. Vi har försökt oss på flera svåra moment och det är lite knäckande när man håller på och håller på utan att komma någon vart. Vi försökte få till en dörrkarm mellan apparatrummet och hallen och att bara få dit en dörrkarm på ett normalt sätt vore säkert rätt enkelt. Eller i alla fall överkomligt. Men nu hade de glömt beställa hem en tröskel åt oss och eftersom vi hade tänkt ha förberett detta innan måndag fick vi försöka oss på att göra en egen tröskel. Dessutom är innerväggen med dörrhållet precis över fallet mot golvbrunnen, det vill säga; det lutar – vilket gör det lite svårt att få allt rakt. Hursomhelst så kom vi en bit på vägen, men efter en del funderade ska vi nog avvakta golvläggaren på måndag och se om han kan spackla golvet så att det inte lutar. Vi har dock förberett för två olika tröskelvarianter och efter hans besked ska vi fortsätta.

Vi har även försökt få dit den stora gamla stolpen, men den är ju sned – givetvis. Och att få undersidan helt plan är  inte det lättaste eftersom den är sned, vriden och väger typ 100 kilo. Men men. Vi har i alla fall funderat på hur vi ska bete oss.

För att i alla fall känna att det går lite framåt har vi fortsatt med innertaket:

IMG_6980

IMG_6981

Dan har dessutom satt upp våra racercyklar på väggen i förrådet:
IMG_6976

Vår apparatrumsdörr kommer att bli väldigt fin när vi har modifierat den lite. Smakprov på det:
IMG_6975

Och sedan har vi unnat oss att njuta av den fina vårvintern som redan är här. Varpan är väldigt fin just nu och det är lyx att ha den så nära:
IMG_6954

Lämna en kommentar