OS-tema i Hemma i HSB

Eller kanske Tränings- och motionstema snarare. Inspirationen till valet av tema kom dock från kommande vinter-OS och eftersom nästa nummer av Hemma i HSB kommer en knapp månad före OS-invigningen i Vancouver tycker vi att det passar utmärkt.

Vi har träffat en bostadsrättsförening i Avesta som har gym, bastu och solarium i källaren, något som utnyttjas flitigt av de boende. Både de unga och gamla använder kanske framför allt bastun och för några var det just tillgången till gym, bastu och solarium som gjorde att de valde att köpa en lägenhet i just den bostadsrättsföreningen. Ett självklart val säger jag och därmed slipper de boende köpa medlemskort på något gym eller liknande.

Vi har även pratat Vasalopp med en sann skidfantast. Han har åkt sju Vasalopp och som sämst blivit placerad strax över 100, ett imponerande facit. I dag är han motionär men jobbar med skidor och skidåkning i en sportbutik i Mora. Han berättar om en dag på jobbet under Vasaloppsveckan. ”Förra året åkte jag hela Vasaloppet och testade vallor en arbetsdag.” Det gäller att välja jobba med omsorg.