Skidpremiär i minus 20

Årets skidpremiär är avklarad. Inte längd alltså, den gjordes för en knapp månad sedan, utan alpint! Termometern visade minus 20 när jag klev ur bilen på Romme Alpins parkering. Trots kylan var jag taggad inför dagens kick off för Romme Alpins skidlärare.

Hela berget var täckt av tjock snörök från snökanonerna och sikten var bitvis sisådär. Då och då sprack det upp och på eftermiddagen visade sig solen. Vi var ett stort gäng både gamla och nya skidlärare som dels övade egen färdighet i form av sladdande parallellsvängar, styrande svängar och skärande svängar dels övade metodik. Kul! Även om det kändes som om det var tio år sedan jag åkte senast så var det ändå kul. Jag ser fram emot en lång, kall och vit säsong – både med skidskola och med egen åkning. Får se om jag hinner ta ytterligare några svängar innan det är dags för franska alperna. Can´t wait.