Skidor, skidor, skidor och skidor

Jag älskar vintern och jag älskar skidor i alla dess former. Det är mycket av den varan nu och jag trivs.

Efterarbetet med Engelbrektsloppet pågår för fullt och även om jag inte är inblandad på plats i Norberg så har jag donat en del med hemsidan. Kika gärna in på www.engelbrektsloppet.se för nya bilder och nya information. Jag har tagit en del av bilderna, Viktor har tagit några och Jörgen har tagit en del. Efter att ha specialstuderat Jörgens bilder har jag blivit sugen på ett nytt, långt (och dyrt) objektiv. Sportfoto handlar till viss del om teknik men är en av få grenar där utrustningen (och storleken) fasktiskt har jättebetydelse. Ska vända och vrida på mina slantar för att se om jag kan unna mig det.

I helgen väntar tre dagars skidskola på Romme Alpin. SMHI har lovat en halv meter ny snö så det kan bli en spännande helg. Ser fram emot att inspirera barn och vuxna till sporten som jag själv är så förälskad i. Har själv gått i skidskola i veckan. Tillsammans med Ulf och Anders hyrde jag den tidigare längdlandslagsåkaren Petter Myhlback för att få lite tips och idéer. Och visst fick vi tips, vi fick även slita hårt med stakintervaller i kraftigt motlut och tävling i springbackar. Puh. Jag fick inte den utlovade träningsvärken i magen, men väl i armarna.

Dessutom är det ju svårt att undgå OS och all tv-sändning från alla möjliga sorters skidor mer eller mindre dygnet runt. Det är så kul och en fantastiskt bra tidsskillnad som gör att allt av värde visas på bästa tv-tid på kvällen. Det är bara en och annan hockeymatch som jag kommer att få hålla mig vaken för, men det gör jag så gärna.

Snart dags för spanska. Adios!