Om att ta sig till jobbet

Jag borde ha jobbat hemifrån idag, men eftersom jag har ett möte på RF på tisdag så skulle jag ändå varit tvungen att ta mig till Stockholm på något sätt idag eller i morgon. Trodde dock inte att ”lite” snö skulle kunna orsaka sådant kaos, men tydligen.

Att tågen är försenade är inget konstigt, det är snarare konstigare om de är i tid – i alla fall under vintermånaderna. Sedan jul har jag nämligen inte kommit i tid till jobbet en enda gång. Jo förresten, en gång. Förra veckan var faktiskt måndagens morgontåg mellan Falun och Stockholm i tid, trots kyla och snö. Att vara 15, 20 eller rentav 30 minuter sen har jag knappt brytt mig om. Jag har nämligen varit så inställd på att vara lite sen att det egentligen inte har spelat så stor roll. Dessutom har jag ju möjlighet att jobba senare på kvällen eller jobba in den tiden under veckan. Att jag däremot missat nästan varje måndagsmöte har jag fått finna mig i.

Dagens resa tar dock priset. Redan igår började jag ana att det skulle kunna bli problematiskt. Tåget 6.14 var inställt, medan mitt tåg 5.32 skulle gå. Som vanligt gick jag upp 4.45 och slog på datorn. Nu var även 5.32-tåget inställt men skulle ersättas av buss. Efter viss tveksamhet åkte jag ner till stationen och möttes av ett gäng förtvivlade och kalla (-25) resenärer. Inget tåg och ingen buss. De sa att bussar var på väg. Jag gav dem 15 minuter innan jag begav mig hemåt. Tur var väl det eftersom jag då kunde se hockeymatchen mellan Sverige och Finland samt käka frukost. Hade koll på 7.52-tåget som skulle gå men blev mer och mer försenat och åkte sedan med Viktor till Borlänge där tåget slutligen gick 9.25. Mina kamrater från tidiga tåget i Falun var fortfarande där, inga bussar till något av tågen.

Sakta men säkert rullade vi mot Stockholm och det gick ganska bra fram till Arlanda där det blev stopp. På grund av en olycka kunde vi inte fortsätta. Några lämnade tåget direkt för att gå upp och ta en taxi. När tågföraren sa att det kunde ta en till två timmar gjorde jag och några andra det också. Väl uppe möttes vi av kaos. Det var säkert 100 personer i taxikö och hela parkeringen var full av folk som ville åka flygbuss. På grund av olyckan gick inga tåg och inte heller Arlanda express vilket innebar att alla som kommit till Arlanda med flyg var tvungna att ta sig till Stockholm med taxi eller buss. Suck. Jag gick förbi McDonalds och gick sedan ner och satte mig på tåget igen.

Efter en BigTasty med bacon meddelande tågföraren att det tyvärr skulle ta ytterligare tre timmar, minst. Då gick ytterligare ett gäng av. Jag funderade på att åka till Uppsala i stället och ringde min chef. Precis när jag pratat klart började tåget rulla … mot Stockholm. Tågföraren hade fått order att åka omedelbart och 20 minuter senare ankom vi till Stockholm central. Tro det eller ej.

Väl på SportHälsa hann jag få en genomgång av den nya webbsidan som ska lanseras i morgon. Kommer nog att ha lite att pyssla med ikväll.

Lämna en kommentar