Trädgårdstema och vårkänslor

Jag har haft lite välförtjänt ledigt i veckan. Mamma har varit i Falun på besök och vi har åkt en hel del skidor på Romme Alpin. Jag har dock gjort ett stort och viktigt jobb i veckan: Hemma i HSB, som passande nog har trädgårdstema.

En förmån med att vara egen är att kunna planera sin tid. I och med att mamma har varit på besök har jag kunnat vara lite extra ledig och har valt att bara göra ett jobb denna veckan. Hemma i HSB har dock varit kul och spännande och det har varit helt omöjligt att inte få vårkänslor när jag gjort det.

Snön ligger vit i Falun och det känns fortfarande som att det är länge innan det blir vår. Jag har gjort fyra reportage bland annat om trädgårdtips, trivsamma gårdar och annat ”grönt” och det märks att vårkänslorna är på gång även i Dalarna.

Själv fick jag mina första vårkänslor idag i och med min färd 62 mil söderut. I Skåne är det vår, ingen snö och gott om blommor i rabatter och blomlådor. Sjukt! Det känns härligt att vara nere och förhoppningsvis kan det hinna bli vår även hemma i Falun under den 1,5 vecka som jag är här nere. Förutom en del jobb i nästa vecka kommer det bli en mycket träning och orientering. Tävlingspremiär i morgon! Efter den väntar ett fotojobb på Kjugekull, som är ett mecka för klättring i form av bouldring. Grabbarna jag träffade för intervju tidigare i veckan är här i Skåne och möter våren.

I fjol när jag mötte våren i Skåne var det snö, snö och snö här, precis som året innan. I morgon ska det bli 10 grader varmt och sol. Så lämpligt.

Lämna en kommentar