28 kilo puts väck

Idag har jag skrivit en lång och ganska speciell artikel om viktminskning och olika metoder för det. Det är en kontroversiellt ämne och det står ju var och varannan dag på löpsedlarna om ”den bästa metoden för just dig” och så vidare. Jag gillar inte bantning och jag gillar inte företag som tjänar pengar på att lura folk att tro att de kan gå ner i vikt genom att köpa deras pulver eller deras koncept. Jag gillar dock saker som fungerar och en metod har jag faktiskt sett fungera med egna ögon – både där och då och i förlängningen.

Vilken, undrar ni nu. Det tänker jag inte avslöja utan det kommer att stå i kommande nummer av SportHälsa, som kommer med SvD den 26 oktober. Det är heller inte en specifik metod rakt upp och ner utan som med alla andra grejer så är det en blandning av olika tips och idéer som leder fram till ett önskat resultat. Det är svårt att skriva om sådant i en saklig artikel och blir liksom alltid samma sak. Experter säger alltid att det är bäst att gå ner långsamt och långsiktigt. Såklart. Men om inte det fungerar då, då tror jag att det är bättre att gå ner i vikt med en ”lite ohälsosam metod” jämfört med att behålla sina 20-30 extrakilon. Nåväl, det är ett intressant ämne som intresserar många och bör intressera ännu fler med tanke på hur många som fler som blir överviktiga varje dag. Nåväl, slutpratat. Håll ut till SportHälsa kommer och läs min krönika/reportage/beskrivning av de 28 kilona som försvann.

Det var inte mina dock och tack och lov har jag aldrig behövt banta och hoppas aldrig behöva. Jag fokuserar istället på att försöka äta 3000 kcal per dag för att jag ska kunna träna så mycket som jag vill OCH dessutom få ut något av det. Det är inte alltid helt lätt, såvida inte Karamellkungen hade fått räknats in.

Efter en dag på SportHälsas redaktion ska jag snart åka hemåt, men bara en liten bit. Ikväll blir det nämligen ett stopp i Uppsala och klättring med Erika ikväll. Det ska bli så kul och om bara posten hade levererat mina klätterprylar i tid hade allt varit kanon. Nu måste jag låna. Blä. Imorgon blir det Stockholm igen, innan det blir Dalarna igen framåt eftermiddagen.

1 svar på ”28 kilo puts väck”

Lämna en kommentar