7500 tecken och lite bokföring

Idag har jag ägnat en halv dag åt det bästa jag vet och en halv dag åt det värsta. Nej, skämt å sido. Bokföring är kanske inte det värsta jag vet, men det är betydligt mycket tråkigare än att skriva reportage på 7500 tecken.

Förmiddagen har ägnats åt att skriva det 7500 långa reportaget om Fagersta Backhoppning och att få skriva så långa levande reportage är bland det bästa som finns. Till reportaget har jag framför allt intervjuat backhoppningsfantasten Seppo Reijonen, vars outtröttliga engagemang är en förutsättning för att backhoppningen i Fagersta ska överleva. Dessutom har jag intervjuat en lovande backhoppartjejs mamma samt Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson. Det är en skön känsla att ha otaliga intervjuer, gamla artiklar och lösryckta tankar huller om buller och att sedan få dessa att växa fram till ett reportage. Det är en konst och lite av det jag gillar bäst med journalistyrket. Mer långa reportage åt folket och låt mig få skriva dem.

Eftermiddagen har ägnats åt bokföring. Idag var förfallodag på samtliga både inkommande och utgående fakturor och det kändes både bra och dåligt att få pengar in och samtidigt betala ut pengar till Skatteverket och alla andra som tycker sig vilja ha ens pengar. En faktura var från Visma, vars faktura jag betalar mer än gärna. Visma har nämligen underlättat hela min bokföring.

Parallellt med ovan nämna punkter har jag dessutom gjort slutkorrigering på en rad SportHälsa-sidor . Det blir en grym tidning. Håll utkik i SvD på tisdag!

1 svar på ”7500 tecken och lite bokföring”

Lämna en kommentar