Cykel i alla dess former

Igår var jag en snabb vända i den nya cykelvelodromen i Falun och fotograferade den första deltävlingen i deras 6-days. Idag fotograferade jag ett cykelbud, som vi har intervjuat i en artikel om att träna på jobbet till kommande SportHälsa. Igår var jag dessutom ute i de kuperade skogarna kring Lugnet och cyklade mountainbike, mycket tack vare Linda och Mattias – som visade Falu freerides ”downhill”-banor.

YA-Arena eller velodromen, som den nya arenan kallas i folkmun i Falun, bjöd igår på den första av sex deltävlingar i velodromtävlingen 6-days. Jag var där och tog några bilder till ett eventuellt framtida reportage. Det var kul att se och cyklisterna kör väldigt fort och lutar väldigt väldigt mycket i kurvorna. Jag blir minst sagt lite sugen att prova.

Innan fotningen var jag tillsammans med Linda, Mattias och Viktor och cyklade i mer än två timmar på Lugnet. Vi cyklade småstig och allt möjligt innan vi tillslut provade Falu Freerides tre ”enkla” ”downhill”-banor. Det var riktigt kul och bortsett från en nära-döden-upplevelse på en ganska hög träramp precis på slutet gick det riktigt bra. Som tur var lyckades jag få tag på ett träd … Annars hade det varit långt ner till marken.

Idag har jag varit på SportHälsas redaktion i Stockholm och efter en viss försening av SJ anlände jag till förmiddagens fotojobb: Cykelbudet Johan. Trots att morgondagens SportHälsa ännu inte sett dagens ljus är jag i full färd med nästa nummer – som också blir mitt sista.

Lämna en kommentar