Dagens svensk: Malin Björkqvist

Det är mycket nu. Dagens svensk i El Diario Vasco, Ali baba eta 40 lapurrak och till råga på allt så kommer min bror. Hit. Idag.

Och dessutom ska det bli riktigt riktigt fint väder och varmt. Jag kanske kommer att få skäll för att jag sa till min bror att inte ta med shorts. Men det kan jag leva med om det blir så.

A ver. Dagen började av att jag blev väckt av ett sms. Ett till. Och ytterligare ett. På något vis hade jag förträngt förra veckans intervju och mer eller mindre glömt att den skulle publiceras. I Diario Vasco. Idag. Jag är dock imponerad av hur hon lyckades hålla ordning på allting, från Kristianstad till Fagersta-Posten och till och med Daniel Richardsson kom med på ett hörn. Och allting stämde! Jag som blev minst sagt nervös av att se hennes slarviga anteckningar tänkte att det kommer att bli ett enda virr varr av svenska städer och uttryck, men att det kanske ändå inte gör så mycket eftersom att ingen svensk ändå kommer att läsa det. Okej, om gårdagens svensk i El Diaro Vasco var Pippi Långstrump var dagens svensk Malin Björkqvist. Det är bra det.

Och ja, Ali baba eta 40 lapurrak betyder precis det du tror. Ali baba och de 40 rövarna och i förmiddags fick jag mig ett och annat gott skratt på teatern i Antigou. Och jag påminns om när jag var typ 20 och tvingade med min en kompis till en trött allsvensk hockeymatch på Hovet. Och ja, det finns en anledning till varför jag promenerade genom halva stan en förmiddag för att se Ali baba och de 40 rövarna, eller Alí babá y los 40 ladrones på spanska. Men min kompis på teatern här fick sig ett gott skratt hon också. Kul!

Dagen och ja, hela veckan har börjat alldeles förträffligt och till råga på allt kommer min bror hit idag. Han kunde inte välja en bättre vecka.

Lämna en kommentar