En 21,5 tum stor investering

Köpte en större bildskärm igår. Jag börjar bli lite smått less på att sitta och fixa med min lilla bärbara dator dagarna i enda. Visserligen är själva datorn bra, och i ett första skede har jag bara köpt en större bildskärm som jag kopplar in till den bärbara ihop med ett tangentbord. Så småningom kommer jag nog att skaffa en stationär dator också, som kan stå på mitt kontor – men inte i detta skede.

Skärmen känns bra, även om det tog väldigt lång tid innan ag lyckades få till bildskärmsinställningarna. Jag är inte helt nöjd ännu, utan får nog anlita en expert (läs Viktor). Nu är i alla fall bilderna helt knivskarpa, men texten är fortfarande lite lätt suddig. Det går säkert att få till men jag har inte fått kläm på det än. Först lyckades jag inte välja så stor bildskärmsupplösning som den nya bildskärmen krävde, men efter att ha gått in i inställningarna för att ansluta en projektor gick det. Förhoppningsvis kan investeringen bidra till att jag sitter lite bättre och jobbar och därmed inte behöver få så ont i axlar och rygg som jag har fått tidigare. Det känns i alla fall bättre och roligare att sitta och jobba både med texter och bilder på den nya stora skärmen. Det är dessutom möjligt att ha massor med fönster öppna samtidigt och ändå ha fönstren större än vad de varit på min lilla dator.

Har fått två av fyra HSB-jobb helt färdiga idag, ett är i stort sett färdigt och det fjärde hoppas jag ska komma en bra bit på vägen strax. Det är bra det.

Lämna en kommentar