Fem träningspass på en helg

Det är hårt att vara journalist, i alla fall på den typen av jobb som jag gör. På schemat stod Vasaloppsläger med fokus på teknik hos Staffan Larsson i Mora.

Kul jobb! Jag tillbringade första helgen i december i Mora tillsammans med 35 väldigt taggade Vasaloppsåkare. Själv är jag inte så värst taggad på just Vasaloppet, men att åka längdskidor och att försöka få till någon form av teknik lockar. Vi bodde i Mora men bristen på snö gjorde att vi fick bege oss uppåt i skogarna i Dalarna. 17 km norr om Älvdalen närmare bestämt, mitt i ingenstans fanns det bra spår och riktigt vinterlandskap. Tre pass där uppe, ett pass på skidstadion i Älvdalen och ett pass i Grönnklitt hann vi med. Nästan mer åkning än någonsin, eller nja, riktigt så illa är det väl inte. Jag fick gott om tips och måste ha varit en tacksam adept: Ingen teknik alls från början. Sista passet på lördagen kände jag mig som ett riktigt ess, nästan. Och visst blev jag lite sugen på Vasaloppet, eller kanske Öppet spår. Det återstår att se. 16 december kommer i alla fall SportHälsa ut och där går det att läsa om Vasaloppslägret samt få lite egna tips från Vasaloppsvinnaren Staffan Larsson.