Från plog till parallell och långt objektiv

Precis som många lördagar tidigare under vintern jobbade jag idag på Romme Alpin. Dagen började med early-morning-skiiing och carvingteknik och efter en snabb frukost var det dags för dagens första lektion. Trodde jag.

Insåg då att jag hade en lucka och eftersom Mikaela också hade det hämtade jag mitt objektiv, som jag har på prov, och vi begav oss ut i backen för att fota. Objektivet är ett NIKON 70-200 mm med den viktiga gluggen 2,8 ÖVER HELA ZOOMFÅNGET. Det är långt, tungt och förhoppningsvis alldeles underbart. Vi fick till några fina bilder i Sydhanget, bilden ovan till exempel (ska jobba bort skuggan i Photoshop …).

Efter ett snabbt ombyte var det dags för skidskola och det var internationella gäster idag; Thailand, Grekland, Filippinerna och så en och annan stockholmare såklart. Kul! Det är ett angenämt jobb att vara ute i strålande solsken och träffa taggade människor en hel dag. Det ger mer energi än vad det tar, även om jag var helt slut när jag kom hem och föredrog soffan framför träningen. Jag hann dock med en omgång glidvalla, både på mina skate och mina klassiska. Som om inte spåren vid Lugnet är snabba nog …

Lämna en kommentar