Kom igång med löpträningen

I kommande nummer av SportHälsa kommer vi att ha tema LÖPNING. Numret kommer ut den 20 april och då borde all snö hunnit försvinna och alla löpsugna runt om i landet borde vara på hugget. Förutom ett stort skotest och tips inför kommande skoköp kommer vi även att ha tips för hur du kommer igång med löpträningen.

Jag skrev den texten igår och senare på kvällen slog jag slag i saken och just det, kom igång med löpningen. Visserligen ljuger jag lite, för jag har ju sprungit en del på sistone. Men bara inomhus och det räknas ju knappt. Igår var ett av de första löppassen utomhus på länge och jag tänkte på flera av mina egna tips:

Gå ut lugnt och ha tålamod – check

Hitta en träningspartner – check

Skriv upp vad du tränat – check

Variera träningen – check

Det blev 6,3 kilometer i Liljanskogen med Robert, Göran och Emelie och vi tog det lugnt. Göran fick inte ha mer än 145 i puls och det passade mig perfekt. Kände mig, trots avsaknaden av löpning, förvånansvärt pigg (längdskidor är magiskt). Nu har jag en månad på mig att komma igång och jag ska följa mina egna tips.

För att läsa fler tips samt utförligare beskrivning av dem är det bara att hålla ut till den 20 april.

Lämna en kommentar