Frukost med Kristianstaddialekt

Nyss hemkommen efter en trevlig frukost med en väldigt bekant dialekt; Kristianstad eller kanske framför allt Åhusdialekt.

Forumresor är med en grupp i San Sebastián ett par dagar och jag har varit guide och hjälpt till med lite olika saker. Bland annat frukosten, som vi åt på Babel, caféet precis nedanför min lägenhet. Gårdagens guidade stadsrundtur var dock höjdpunkten och under två timmar visade jag dem mitt San Sebastián och berättade om Baskien, staden, folket och lite av varje. Vi började med en väldigt god lunch på La Perla och fortsatte sedan via en ciderpaus på Atarri så småningom till Zurriola och Gros där deras hotell ligger. Återigen konstaterar jag att jobba med resor, som guide eller organisatör, är bland det roligaste jag vet. Det är inte ett jobb, utan att berätta och dela med mig om det bästa som finns i San Sebastián är bara kul och jag gör det så gärna. Det är ingen svår stad att jobba som guide i om man säger så.

Jag har sett fram emot denna veckan. Som jag skrivit förut avslutade jag min kurs i Spanska II förra veckan och visserligen har jag lite smått och gott att dona med den här veckan, men inte alls som förut. Och för första gången den här våren/sommaren sammanfaller min ”lediga tid” med sol. Jag hoppas hinna bättra på brännan lite till inför torsdagens Sverigebesök. På schemat denna veckan står annars lite jobb inför kommande Tysklandsresa, jobb med kokboken och lite annat smått och gott.

Sommaren stora höjdpunkt, fotbolls-EM eller la Eurocopa som de säger här, närmar sig. Det märks inte minst på Twitter och alla andra sociala medier där spelarna twittrar och både högt och lågt. I Spanien har det pågått diskussioner om attspelarna ska förbjudas använda twitter och liknande under mästerskapet, men nu har man bestämt att de får twittra bäst de vill.

Sergio Ramos och Cesc Fabgregas är mycket nöjda över det beslutet …

Lämna en kommentar