Iberiska halvöns längsta man

Jag gillar långa män. Spanjorer är inte långa, men det finns en lång herre som kan vara en av den Iberiska halvöns längsta. Ikväll ska han spela fotboll då hela Spanien står stilla. Även Baskien.

Jag har insett att det blir svårt att hitta en lång man i Spanien. Det finns en, men han är upptagen för tillfället: Gerard Piqué, som enligt Johann Frändén är en av den Iberiska halvöns längsta män (i en mycket svag konkurrenssituation, det ska sägas.) Ikväll är det dags för det andra El Classico på en vecka och då lördagens ligamatch inte bjöd på något skönspel är förhoppningarna sisådär tio gånger större inför kvällens match.

Läste den spanska sporttidningen Marca och i den uttalar sig Piqué mycket diplomatiskt: ”Vi kommer att slå er, era SMÅ spanjorer, och ta bucklan som bär er kungs namn!” Som alla vet ligger Barcelona i Katalonien och Katalonien vill inte vara en del av Spanien. Det är samma sak här i Baskien, om inte ännu värre. De vill dock spela i La copa del Rey och sätta dit övriga spanjorer. Och att tro att baskerna inte är intresserade av spansk fotboll i allmänhet och El Classico i synnerhet är fel. Helt fel. Även om det så klart är viktigare att vinna söndagens baskiska derby mellan Atletico och Real.

Nåväl, jakten på långa män går vidare. Jag har hittat en, eller nja … Två.

Lämna en kommentar