Imponerande fotokonst

En uppgift i min fotokurs är att välja en känd fotograf, välja några foton av honom/henne och dessutom skriva kort om hans arbetssätt, intentioner, bilduttryck med mera. Jag har valt natur- och äventyrsfotografen Bill Hatcher, som har gjort mängder med jobb åt bland annat National Geographics, Discovery samt åt ett av mina favoritmärken Patagonia.

Bilden ovan är en reklambild tagen åt Patagonia och ja, om jag nu har chans att använda en klyscha så tänker jag göra det: Den säger mer än 1000 ord. Bill Hatcher har ett sätt att fotografera som fascinerar mig. Det mest imponerande är inte den tekniska kvalitén i bilderna utan motiven. I stor sett samtliga av hans fotojobb kräver i stort sett en lika äventyrlig insats av honom själv som av de han fotograferar. Han håller därmed hög klass både som klättrare, skidåkare, kajakpaddlare och alpinist. Grymt!

”To shoot adventure photos requires me to be both a photographer and participant,” säger han och det är mycket det jag imponeras av. Hans förmåga att själv utöva den extremsport han skildrar. Han beskriver sig som som mycket bra på klättring, mountainbike, kajakpaddling, skidåkning och alpinism.
”Theses stories would not be told if I was not there to capture the images.”

1 svar på ”Imponerande fotokonst”

Lämna en kommentar