Domare fick mest jubel på blek Idrottsgala

Inte för att jag på något vis vill förringa domaren Wolmer Edqvist insats. Han räddade livet på hockeyspelaren Niklas Lihagen, vars hjärta stannade mitt under den allsvenska matchen mellan Örebro och Bofors. Wolmer Edqvist som även arbetar som ambulansförare tvekade aldrig utan fick med hjälp av hjärträddning igång Niklas Lihagen hjärta och han återfick medvetandet precis innan han åkte iväg i ambulansen. Wolmer Edqvist fick Sportspegelns pris på Idrottsgalan och han förtjänade priset lika mycket som de stående ovationerna han fick.

Annars var det ont om ovationer, stående i alla fall. Det jublades rejält när Lasse Lagerbäck skulle dela ut pris, men det var inte riktigt stående ovationer då bara delar av golvfolket stod upp. Näst mest aplåder fick Helena Jonsson efter att det stod klart att hon fått Jerringpriset. Jag tycker Helena kunde nöja sig med att få Jerringpriset nästa år, efter de två OS-gulden hon kommer att ta i Vancouver. Zlatan borde ha fått det i stället, hans 2009 var helt magiskt. Jag skrev en krönika om det i fjol och det är bara att inse: Svenska folket har en förkärlek till söta, leende tjejer som pysslar med ofta små individuella idrotter. Läs Magda, Sanna, Carrro och Helena. Att en annan Helena med nästan samma namn: Helena Jansson blev fyra i omröstningen om Jerringpriset förvånar mig samtidigt som det gjlädjer mig att min sport orientering får lite uppmärksamhet. Välförtjänt Helena, som gav bort biljetterna till efterfesten. Det gjorde inte Leif Pagrotsky.

Annars tycker jag att galan var förvånansvärt blek, mycket på grund av avsaknaden av idrottare. Väldigt få av de nominerade fanns på plats och många hade förhinder men många valde bort Idrottsgalan för att inte dra på sig någon förkylning så nära inpå OS, läs skidåkarna (så klart). Kalla ville väl inte riskera att få ytterligare en blöt puss av Peter Settman. Men de prestationer som belönades var också ovanligt bleka och jag hoppas verkligen att det blir ändring på det till nästa års gala. Efter OS i Vancouver tror jag att juryn som nominerar och utser pristagarna kommer att få slita sitt hår och att det näst intill kommer att krävas guld för att bli nominerad. Optimist javisst.

Lämna en kommentar