Jag fick stordäng av Kalla

Dagens mest spektakulära i Hälsingland var Charlotte Kallas orienteringsdebut. Hon imponerade, minst sagt, och vann D10 challenge med hela sex minuter. Och i ärlighetens namn var jag inte ens nära att rå på henne.

Jag blev trea, ytterligare 4.45 minuter efter, och ja jag har väl egentligen inte så mycket mer att tillägga. Jag såg aldrig Charlotte efter att startskottet väl gick och jag tror faktiskt att masstart gynnade Charlotte, som enligt uppgift egentligen aldrig orienterade så mycket på egen hand. Fast känner jag Charlotte rätt tror jag faktiskt att hon har tränat rätt mycket med karta och kompass och jag är övertygad att hon kommer att göra bra ifrån sig även i morgondagens individuella start (även om jag hoppas minska marginalen lite, tänk vad kul det vore att faktiskt slå en OS-medaljör).

Trots att det var masstart var jag förvånansvärt ensam och ”tyvärr” var det enklare orientering idag än igår, vilket inte gynnade mig med tanke på min obefintliga löpform. Jag fick dock blodad tand och har nu efteranmält mig även till morgondagens tävling och så mycket som jag har tränat de senaste dagarna vet jag inte när jag gjorde senast. Jag har dessutom hört att Charlotte ska ladda inför morgondagens etapp med rullskidor. Själv tänkte jag ladda med grillfest på C-orten.

Jag har även jobbat och det är fortfarande full aktivitet i presstältet på O-Ringen. Läs gärna det jag skrivit om dagens etapp här: www.orientering.se. Det var extra skoj att Jossan slog till med en seger. Imponerande!

Min pappa ställt denna fråga till mig otaliga gånger de senaste veckorna: ”Hur gammal är du?” Och nej, jag tror inte att jag är så gammal som jag är och ja, jag tror att jag har låtit mig övertalas att faktiskt gå på O-Ringenfesten på fredag (med 18-årsgräns …).

Lämna en kommentar