Jag har lagt ribban högt …

… när det gäller skidåkning i år. Har visserligen ”bara” åkt 10-12 dagar fritt i vinter, men samtliga dagar har varit helt sjukt bra och med minst 30 cm nysnö. Att jag dessutom har jobbat 15-20 dagar i skidskolan gör att jag lätt kommer upp i mitt låga krav på minst 30 skiddagar/vinter. OCH om jag räknar in alla längdpass måste jag helt enkelt vara fantastiskt nöjd.

Summerar en helt fantastisk skidhelg i Kittelfjäll, som förmodligen bjöd på den bästa lössnön för min del NÅGONSIN (i Sverige förstås). Det snöade och var mulet i två dagar för att sedan spricka upp idag och kombinationen sol och 20-30 cm lössnö är helt magisk. Idag var det kö vid liften 9.00 och många puderhundar var sugna på några bra åk. Eftersom Kittelfjäll erbjuder massor av terräng och raviner överallt så gick det att åka orört både första, andra, tredje, fjärde och till och med femte åket.

Det blev dock ingen helikopter eftersom det låg ett tunt molntäcke över Borgafjällets topp hela dagen. Men det hade bara varit en bonus eftersom det gick att få till riktigt bra åk hela dagen med hjälp av de två ankarliftarna.

Avslutade dagen med en knapp timme skate och det var helt fantastiskt pistat och jag var den ende som hade åkt idag, undrar varför ;-). Förhoppningvis kan jag nu få mig en bra natts sömn på bussen mot Stockholm och det bästa med allt: Vintern är inte slut, veckan kommer att bjuda på mer skidor – både längd och utför, och det kommer gå att åka hemmavid hela april. Funderar även på en vårresa ännu längre norrut än det här, men vi får se …

Först och främst jobb i Stockholm i morgon, spännande reportage på g, och sedan lite slit i Falun på tisdag. Ska försöka göra klart så mycket som möjligt så att jag kan tillbringa tid med mamma i skidbacken onsdag och torsdag.

Lämna en kommentar