Bland fjällbjörkar, snö och ankarliftar

Njuter av några dagars ledighet i den lappländska vildmarken. Eller vildmark och vildmark, två långa ankarliftar och en och annan skoter stör friden i Kittelfjäll, annars är det verkligen vildmark och jag trivs.

Kittefjäll är ganska långt bort, från allting. Umeborna tycker att det är nära hit och det är väl en sisådär 40-50 mil så nja. Att det ligger såpass offside gör stället ganska speciellt. Det är en speciell typ av folk här och det mesta känns väldigt old school, samtidigt som Kittelfjäll erbjuder den bästa skogsskidåkningen jag upplevt i Sverige. Fjällbjörkar titt som tätt, ibland lite väl tätt med tanke på min åkning, och varierade rännor är grymt. Att det dessutom är så sjukt lite folk här och att det går att åka orörd lössnö hela dagen gör det hela väldigt mycket bättre. Kittelfjäll erbjudet två långa långa ankarlistar som går sjukt långsamt. That´s it.

Tog en tur ner på baksidan av fjället, den så kallade Norgesvängen, som man nådde efter 10-15 minuters klättring. Fann då 1-1,5 meter djup snö och det var helt galet! Avslutningen var i tät tät granskog innan jag efter en lång skråsträcka över en myr nådde vägen och den väntande minibussen.

Det fortsätter snöa, vilket bådar gott inför morgondagen. Tyvärr spricker det väl inte upp så pass att det blir möjligt att bege sig upp i luften, men så länge snön i området är så bra som idag så behövs det nästan inte. Eller jo.

1 svar på ”Bland fjällbjörkar, snö och ankarliftar”

Lämna en kommentar