Jag ser fram emot kvällarna med Zlatan

Jag är så dålig på att planera … eller egentligen tror jag att jag är ganska bra på att planera, men väldigt dålig på att säga nej. Därför blir det i slutänden helt omöjligt att planera. Och den första av mina två arbetsveckor i Stockholm har varit, hmm, hektisk. Det jag har sett fram emot och som inte har stavats jobb har varit att få krypa ner under täcket med Zlatan.

Med boken alltså. Och jag vet inte om det är David Lagercrantz som är väldigt bra på att skriva eller bra på att få ur Zlatan de mest sköna citaten. Jag tror egentligen inte det. Utan storyn i sig är, ja vad ska jag säga, oslagbar. Och det är långt ifrån bara guld och gröna skogar, långt ifrån. Jag förstår nu varför Zlatan har skrivit boken, varför han har velat berätta sin story och det här snacket om att alla andra i landslaget också måste skriva en bok är bara skitsnack. Vad skulle de skriva om? Anders Svensson till exempel. Eller Kim Källström. Jag älskar beskrivningen av den svenska familjen: ” … hon kom från en fin kärnfamilj, en sån familj som säger älskling, var så snäll och räck mig mjölken”

Jag ska villigt erkänna att jag ser fram emot dagarna på redaktionen också, även om det varit lite väl mycket denna veckan. Inte nog med att jag ska göra en hel jäkla skidtidning på 54 sidor. Nej, tydligen ska jag också skriva en sida om en spansk bok jag läst, förbereda en presentation om kvinnan i Spanien samt plugga in frågor till något test om uttal i spanskan  som vi ska ha på onsdag i nästa vecka. Det där sistnämnda ser jag verkligen inte fram emot.

Det går heller inte att mata in så värst mycket mer jobb än vad jag gjort de senaste dagarna, för det är både en fråga om tid men kanske framför allt en fråga om inspiration. Jag kan inte skriva åtta reportage på en och samma dag, det går inte. Igår skrev jag tre, vilket egentligen är två för mycket. Fast till Skidinfo skriver sig de flesta grejerna av sig själv, som gårdagens tre.

Jesper Tjäder
Den unge jibbern som hoppade rakt in i skidvärlden i Jon Olssons program Life upside down, där han kan kom och gjorde ett galet bra hopp i ett galet stort hopp i norska Juvas.

Robert Nilsson
Det alpina landslagets FYS-tränare om hur landslaget tränar och hur man som vanlig skidåkare på hemmaplan bör träna för att få en roligare skidvecka i Alperna.

Anders Bergwall
Bergsguide som efter massor av år i Chamonix och La Grave nu bor och jobbar i Abisko. Det finns jobb och så finns det jobb.

Därtill har jag skrivit om Lofsdalen och pratat mycket med en grym fotograf vars bild vi ska köra på omslaget. Nicklas Blom. Vill du se hans bilder och bli alldeles för sugen på att åka skidor? Klicka här

Nu är det dags att checka ut från Bosön och senare ikväll checka in hos Erika. Ser fram emot det.

Lämna en kommentar