Kan det inte bli vinter snart?

Eftersom jag har ägnat en stor del av veckan åt att skriva om skidor är det helt ofrånkomligt att inte längta till vintern. Till snön. Till världscuptävlingar. Och till snön.

Jag tittade nyss till mina rullskidor. De låg kvar där jag lade dem efter mitt senaste rullskidpass för sisådär massor av veckor sedan. I alla fall två. Efter att ha fått en rapport från längdlandslaget läger i Vålådalen fick jag inspiration och idag ska jag nog ut och köra ett rullskidpass. Jag har spanat in en backe som ser väldigt lämplig ut alldeles här i närheten av Lidingö Golfbana. Jag ska försöka hålla mig på benen. Hade även en halvt inplanerad intervju i Hudiksvall eller Östersund i veckan, som jag (tack och lov) lyckades skjuta fram till i slutet av september. Visserligen säger jag aldrig nej till Östersund eller en tur norröver, men det hade blivit lite väl tight att hinna med allt annat också – innan jag åker tillbaka till Spanien på söndag.

Och jag har inte bara skrivit om längd utan hamnade ofrånkomligt på Jon Olssons blogg, för hur man än ser på saken blir Jon mer och mer en alpin racer. Eller kanske inte. Jon är Jon. Och klippet på hans hemsida där Ted Ligety hoppar med en gammal sliten bil är oslagbart kul. Vill du se klippet? Klicka här
Och Jon fortsätter visa framfötterna i sin väg mot OS i Sochi 2014. Nyligen vann han en tävling på Nya Zeeland. Läs mer här

Jag hade en bra dag igår. Jag har haft en smått diffus plan/dröm/önskan som jag egentligen inte vetat om den varit möjlig. Det vet jag egentligen inte nu heller, men jag är betydligt mer hoppfull och vågar faktiskt tro att min plan är möjlig. Det känns bra. Planen fram till den 31 januari är väl mer eller mindre spikad och klar, även om det givetvis finns utrymme för flexibilitet. Det är egentligen först från och med 1 februari som planen/drömmen/önskan skulle kunna träda i verket. Jag hoppas det.

Ser egentligen fram emot alla möjliga sorters skidsäsonger och jag läste även en intervju med Björn Ferrys på langd.se om hur det är att bli pappa: ”Konkurrensen om Heidis bröst har hårdnat betänkligt, han suger som en galning.”

MFF är borta från Champions League. Alla skrev att det var nära. Det var det inte.

Pique är skadad och blir borta åtminstone tre veckor.

Jag vägrar kommentera landslagstruppen.

Nedräkningen har börjat:
Alpin WC-premiär i Sölden 22-23 oktober
XC WC-premiär i Beitostolen 19-20 november

Lämna en kommentar