Världens bästa landslag (och snyggaste?)

Idag kom det svenska orienteringslandslaget hem till Sverige efter succén på VM i Frankrike. 10 medaljer och det mest framgångsrika mästerskapet någonsin har skapat ringar på vattnet och helt plötsligt är det orientering överallt. I TV4:s morgonsoffa bland annat, där det satt tre skitsnygga tjejer och pratade VM-guld i morse. Mera sånt!

Att Sverige tog 10 medaljer på VM är egentligen helt sjukt. I fjol i Norge var det guldyra i hela Norge efter åtta medaljer. På hemmaplan. Och i Schweiz var det hysteri efter nio medaljer. På hemmaplan. Det vore väl märkligt om inte tio medaljer – på bortaplan i den kanske tuffaste terrängen någonsin skulle skapa hysteri. Eller hysteri och hysteri. Det kanske är att ta i. Men att det är orientering i alla stora dagstidningar, i morgonsoffor och på Sportspegeln kan väl nästan kallas hysteri. Och det orienteringsförbundet har fått en fantastiskt skjuts in i det arbete som nu krävs för att lösa de ekonomiska problem som finns.

Vad beror succén på då? ”Hade ni bara flyt eller hade ni bättre kompasser?” som Anders Kraft på TV4 Nyhetsmorgon frågade.
Vill du se klippet? Klicka här
På dagens presskonferens pratades det mycket om laget och förberedelserna som förklaringen till framgångarna.
– Vi är verkligen ett lag och delar varandras framgång, sa Peter Öberg, silvermedaljör på medeldistansen.
Vill du läsa hela min artikel från dagens presskonferens? Klicka här

Här är även lite bilder på vårt nya snygga landslag:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar