Lite för mycket av det mesta

I San Sebastián har det varit lite för mycket av det mesta på sistone. I förrgår – de största vågorna för i år, igår – så sjukt mycket regn och idag – tidernas vind. Dessutom jag har haft alldeles för mycket att göra. ”Det är väl bara bra”, sa min japanska vän. Men nja, för mycket är inte bra. Dock känner jag IDAG att jag har råd att ta fredag och faktiskt njuta av en helg utan jobb. Den första på väldigt länge.

Idag har vi deadline på SportHälsa, som kommer med ett sista julnummer på tisdag. Stockholmare – håll utkik i Svenska Dagbladet. Det var egentligen inte alls meningen att jag skulle göra SportHälsa, men då jag i vanlig ordning är lite halvkass på att säga nej, blev det ett nja som blev ett ja. Jaja, nu är det gjort och dessutom har jag under tiden hunnit med att sno ihop allt jag fattats i min skola och tro det eller ej, men jag tror att jag faktiskt har klarat allt där nu och nästan fått VG till på köpet.

I Japan jobbar alla. Mycket. Och min japanska vän tycker inte att jag ska klaga över att jag har jobb. Nej, kanske inte. Eller absolut inte. Jag måste dock bara inse att jag kanske inte kan jobba som jag brukar och samtidigt läsa heltid på universitetnivå hemma. Eller? Jo. Kanske. Jag ska i alla fall fortsätta med Spanska II och ser fram emot den kursen mer än den första, då den dels är svårare (!) dels innehåller mer litteratur. Nyligen skrev jag min första recension på spanska. Eller okej då, det var inte min första, men det var den första som jag överhuvudtaget varit lite nöjd med och där jag kunnat använda mitt sätt att skriva – fast på spanska.
Vill du läsa den? Klicka här
Och för er som inte kan spanska kan jag upplysa om att det handlar om temat ”Om jag skulle ha varit man” och om boken Nosotras que nos queremos tanto. I den berättar fyra kvinnor om sina livsöden och hur de upplevt sin situation under revolutionen i Chile.

Jag har lite fix i början av nästa vecka, då måndag och tisdag får klassas som arbetsdagar. Från och med onsdag tänker jag ta ett långt och välbehövligt jullov, som börjar med festen Santo Tomas här i San Sebastián. Folk har redan nu börjat ladda och jag anar att Santo Tomas kanske är den bästa festen på hela året. Med tanke på att de boende i San Sebastián håller världsklass i festande vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig. På torsdag väntar sedan Skåne och en svensk jul, vilket jag ser fram emot. Min släkt håller ju också världsklass!

Jag hade hoppats på en hel del surf de här veckorna, men de galna vågorna har gjort det omöjligt. Jag har hållit mig på land och låtit de som kan (de få) hålla sig i vattnet. Mellan San Sebastián och Orio finns tydligen en spot som anses vara den farligaste längs hela kusten och klippet nedan är därifrån. (Och ja, jag vet att det börjar med reklam – men den är kanon. Xabi Alonso bjuder hem Puyol på käk.)
Vill du se klippet? Klicka här

Och det fortsätter blåsa. 100 km i timmen stod det på diariovasco.com och den fina gigantiska julgranen framför stadshuset har blåst all världens väg. Likaså den jättestora uppblåsbara Olentzero, den baskiska jultomten (som ja, dricker vin och röker) har de tvingats evakuera. De har dessutom spärrat av halva stan nu, alla vägar nära vattnet eftersom vågorna fortfarande är 5 meter + och nu även runt lyxhotellet Maria Cristina, där byggställningarna hotar att blåsa omkull. Jag sitter på Koh Tao nu, kaféet alldeles invid. Farligt nära.

Idag har jag även strukturerat en någotsånär plan för mitt pluggande. Jag både älskar att planera och samtidigt att vara ostrukturerad. Fast hur ostrukturerad jag än verkar vara så har jag ändå en plan, det är det som är det fiffiga. För att få läsa det jag vill kommer jag ”vara tvungen” att skriva ytterligare en c-uppsats, i spanska. Och varför inte då passa på att göra något kul av den, söka SIDA-bidrag och skriva om ett utvecklingsland till exempel? Nej just det, varför inte.

För övrigt damp Skidinfo ner i min spanska brevlåda häromdagen och jaaaa, vad bra den blev. Att den även har hittat till Åre och till vår stjärnfotograf Nicklas Blom känns bra. Vad som känns ännu bättre är hans: ”Fick Blaskan idag , ser KANON ut.”

Måste bara berätta en rolig och en tråkig grej. Jag ser statistik för min hemsida och även hur folk har hittat till sidan. Det vill säga att jag ser om de har kommit via google och även vilka sökord de har använt. På sistone har väldigt många frågat ”Läser Zlatan böcker?” och jag kan inte låta bli att le … Något jag inte ler åt är David Villa olyckliga benbrott i Japan igår. Aj. Och även om Villa knappt har platsat i Barcelona på sistone (Zlatansyndromet …) så är han ovärderlig för det spanska landslaget som nu eventuellt kan få klara sig utan honom i Eurocopa, dvs EM, i sommar. Även om Villa själv hälsar på sin facebooksida att han ska vara tillbaka till finalen i Champions League och till EM: ”Estoy convencido de que me voy a recuperar lo antes posible, pensando en jugar la final de Munich (sé que mis compañeros me llevarán a ella) y la Eurocopa.”

Lämna en kommentar