Livräddning är en hård sport

Nyss hemkommen efter en lång dag i franska Hossegor, där jag fotograferat två träningspass livräddning.

Det första passet var olika styrkeövningar två och två på stranden samt stafetter i sanden. Och den som inte vet hur tufft det är att springa i tung sand kan gärna prova. Hua. Direkt därefter var det dags för bräda, dvs en stor surfbräda som man kan sitta på och paddla med. Hossegor bjöd dock på riktigt vilt hav idag, med mycket vind och stora vågor – vilket gjorde att eftermiddagens ski, kanot, fick köras i sjön mitt i Hossegor. Själv låg jag och solade medan de körde åtta 2-min-intervaller och det kändes rätt glassigt samtidigt som det sprutade mjölksyra i sjön. Svenske Elis var med samt franska landslaget, som har flera livräddare som är bland de bästa i Europa och topp-5 i världen. Det var coolt att se och ja livräddning är en hård sport.

Är t r ö t t nu efter att ha fixat i ordning några bilder från dagens fotosession. Efter en snabb koll på prognosen i morgon inser jag att jag måste surfa klockan 8.00: Små vågor och därför krävs lågvatten. I morgon ska jag ge min egen bräda en ny chans. Jag har ju varit otrogen de senaste dagarna med en annan mindre bräda. I morgon tror jag dock att min är perfekt. Jag har även hängt lite på Koala surfcamp i Hossegor idag, som startats av två coola svenska tjejer. Inspirerande att höra …

Lämna en kommentar