Logistiken kring Stafettvasan

Dagens utmaning var inte startskottet för en av de återstående manualerna: IdrottOnline Förbund Hemsidan, inte att få iväg inbjudan till Idrott i skolan-möte till 50 specialidrottsförbund, inte heller att skriva en artikel om kross från en bergtäkt vid ett vägbygge i Lamborn eller dagens spanskalektion. Nej, utmaningen var att få ihop logistiken till Stafettvasan nästa fredag. Dels sträckorna, dels transporterna, dels boendet och dels vallan.

Stafettvasan körs fredagen före stora Vasaloppet och har fem sträckor. Först två 24 km, sedan en 14 km, en 9 km och sistasträckan på 19 km. Det krävs mycket huvudbry att få ihop logistiken med tanke på att varje lag bara får ha vars två bilar och att vi för att krånga till det ytterligare ”bara” har en minibuss. Men inför årets lopp står arrangören för busstransport, men inte till alla sträckor och inte på alla håll. Efter många om och men kom vi fram till att jag och Camilla ska köra sträcka ett och två i ett av lagen. Det innebär att vi måste ta oss i alla fall till Mora redan på torsdagen och ännu bättre vore om vi kunde ta oss till Sälen. Det är ju dock fler än vi som tänkt så och boende är inte helt lätt att få tag på. Som tur är har vi möjligheten att bo hos Ulfs dotter i Stöten.

Sedan var det vallan, som också organiserats. Om mina skidor bara står i entren på Gamla Brandstationen på tisdag eftermiddag ska de förhoppningsvis vara tillbaka startklara på torsdag eftermiddag. Suveränt!

Lämna en kommentar