Min första intervju på spanska

Idag har jag gjort min första intervju på spanska, med spansk-svenska Carolina Navarro Björck som är en av världens främsta padelspelare. Jag har även intervjuat spanske Luis Miguel Perez Alonso, som bor i Sverige och vill få igång padel i Sverige.

Jag måste erkänna en sak, intervjun på spanska skickades via mail och jag fick viss hjälp av min kollega Caroline, men ändå. Det är i vilket fall som helst ett steg i rätt riktning och om ett år kan jag förhoppningsvis göra betydligt fler intervjuer på spanska. Carolina Navarro Björck bor och tävlar i Spanien, men har en svensk mamma. Hon kan dock väldigt lite både svenska och engelska och därför blev det en intervju på spanska – helt i min smak.

Luis Miguel däremot, är spanjor men bor sedan fyra år i Sverige. Han pratar bra svenska, men trots det blev det mesta av intervjun på engelska. Vi pratade om padel i Sverige och i Spanien, inte minst, och det vore så kul att prova. Just nu går det bara att prova i Båstad men om allt går Luis Miguels väg borde det även gå att testa här i Stockholmstrakten snart.

Vi sågs i Heron city vid Kungens kurva och jag som aldrig varit dit fick även uppleva det: Stort, fräscht och väldigt amerikanskt! De hade dock god kaffe, även om den inte slog dagens första latte på Vaipiano. Innan den ganska spontant bestämda intervjun funderade jag på hur man smidigast tar sig till Kungens kurva. Caroline tipsade mig om Ikea-bussen och det visade sig vara en genial idé. Den gick jättefort och stannade sedan i princip utanför redaktionen på hemvägen.

Det är bara att konstatera att det är väldigt mycket som går i gul-rött just nu …

1 svar på ”Min första intervju på spanska”

Lämna en kommentar