Minus 23 är alldeles lagom för skidskola

Eller inte, det är på tok för kallt. Väderprognosen sa minus tio-tolv, vilket jag tyckte lät ”lagom” för min skidskolepremiär för i år. Därför blev jag mer och mer oroad i bilen från Falun till Romme Alpin. -16,-17,-18 och så helt plötsligt -23, puh. Det var bara att pälsa på sig så mycket kläder det bara gick och bege sig ut med det stora leendet på läpparna.

Det var kallast på morgonen och mamman och dottern på min första lektion fick kämpa i kylan. Det gick bra, ända fram till det var fem minuter kvar. Då fick dottern nog. Som tur var bodde de på Ski lodgen och de gick snabbt in och tinade upp.

Efter två proffsiga damer från Stockholm var det dags för dagens utmaning: Sju utbytesstudenter från Singapore som aldrig åkt skidor tidigare. Min känsla efter att vi försökt förflytta oss en bit i backen var: Å nej, det här kommer att bli kämpigt. Som tur var hade jag och Alina hela två timmar på oss att försöka lära dem att åka skidor och det gick. Efter en och en halv timme åkte alla lift själv och tog sig ner mer eller mindre bra i den optimala lutningen i nybörjarbacken.

Efter en lång lunch fick jag åka med världens proffsigaste 10-åring, som åkte för första gången i sitt liv. Efter två åk var skidorna parallella och det var imponerande att se. Kul!

Om jag frös? Inte ett dugg …