Och Barca tappade poäng igen …

… trots att laget spelade betydligt bättre än sist mot Real Sociedad. Men så var det också inga mindre än de italienska mästarna som stod för motståndet. De imponerade. Inte genom att spela bra, eftersom de knappt var över på Barcas planhalva i andra halvlek. Eller jo, en gång och det räckte. I fotboll är det som bekant målen som räknas, inte bollinnehav och klapp-klappspel ala Barca.

I ärlighetens namn förstod jag knappt vad som hände i slutminuten. De spanska kommentatorerna blev alldeles tysta samtidigt som Milanspelarna klappade om Thiago Silva. Kommentatorerna tystnade. Camp Nou tystnade. Pep tog sig för ansiktet. Nej. Själv hade jag nästan somnat till efter en relativt lång transportsträcka i slutet av andra halvlek där Milan till synes hade gett upp och där Barca fick passa runt bäst de ville.

Men som sagt. Det är mål som räknas och även om David Villas frispark var en av de vackraste på länge (varför får han inte lägga frisparkar oftare? just det, Messi, Xabi, kanske även Iniesta och säkert någon till står först på tur) så räknas de italienska målen lika mycket. Även Patos efter 24 (!) sekunder givetvis – som dock bara är det näst snabbaste målet någonsin i Champions League-sammanhang. Delad pott på Camp Nou innebär fördel italienarna i grupp H i Champions League. Eftersom Viktoria Plzen och BATE Borisov (vad nu det är för lag …) också spelade oavgjort 1-1 är dock spänningen olidlig efter den inledande omgången. Vi får dock vänta ända tills den 23 november innan Milan och Barca möts igen. I Milano. Förhoppningsvis med en svensk i huvudrollen. Zzzlatan, sympatisk som vanligt i en intervju med Sportbladet: ”Hade det handlat om enmansshow hade jag vunnit alla men nu handlar det om ett lag.”

Barca fick även Iniesta skadad och det talas om en liknande skada som den Alexis råkade ut för i San Sebastián i lördags, fast lindrigare. Med Piqué och nu alltså även Iniesta borta några veckor har nog Pep lite huvudbry. Det ryktas om fyra veckor för Iniesta …

Ser fram emot att få åka till Brasilien i december. De är ena jäklar på att göra mål … 9 cl-mål från brasilianska huvud och fötter bara ikväll.

1 svar på ”Och Barca tappade poäng igen …”

Lämna en kommentar