Och Özil var argast av dem alla …

Frågan är varför världens bästa fotbollsspelare måste bete sig som ett gäng fyraåringar – varenda gång. Özil var argast även om Barcelonas reservmålvakt Pinto inte kommer långt efter och det hela slutade med både Özil, David Villa och Marcelo fick rött kort. Hur man nu kan bli utvisad om man redan är utbytt och sitter på bänken. Ett tråkigt slut på en inledningsvis riktigt underhållande match.

Det var inte så värst höga odds på röda kort inför gårdagens möte mellan Barcelona och Real Madrid. Det dröjde dock ändå till den absolut sista matchminuten innan festen spårade ur. (Varför de nu ska envisas om att spela så sent, klockan var över ett när slagsmålet drog igång …) Efter Marcelos fula kapning av Fabregas precis framför Barcabänken urartade det totalt. Kanske inte särskilt oväntat men ack så trist. Onödigt. Barnsligt. ”Men jag håller med om att det här kommer att sluta illa. Något borde göras”, sa Pique efter matchen. Något borde göras? Vad? Det är väl bara att skärpa till sig. Och att Mourinho mitt i allt tumult nyper Barcas andratränare i ögat (!) får bara det hela att bli mer patetiskt. Vad är det för fel på dem? funderar jag. Allihopa.

Pep höll sig någotsånär lugn och kunde i efterhand glädja sig åt att han med sin elfte titel nu är lika stor i Barcelona som Johan Cruyff. Att Pep dessutom har en hel hög med titlar som spelare i Barcelona gör honom dock till den största någonsin:
1 Copa de Europa
1 Recopa de Europa
2 Supercopas de Europa
6 Ligas
2 Copas del Rey
4 Supercopas de España

Tillbaka till matchen. Att det hela slutade med en massa röda kort kan ju kvitta med tanke på matchen, men inte med tanke på vad som komma skall. Eller jo tydligen. Marcelo, Villa och Özil frias och är INTE avstängda första ligamatchen. När den nu blir. Det verkar som att den hotande strejken är allt mer nära verklighet och det pratas om att första och andra omgången ligger risigt till. Jag tycker att det är fegt. De kunde gott få se omgång 1 från läktaren – något straff ska de väl allt ha.

Fick följande sms av min bror vid halv två i natt: ”spansk fotboll är äcklig”. Äcklig kanske är att ta i, men jag har snart inte argument att försvara min favoritliga efter incident efter incident. Samtidigt som det var värt varenda sömnlös minut att få se första halvlek och de godbitar som det bjöds på: Iniestas chipp och Messis passning, fantastiska Ronaldos 100:e mål i Realtröjan och Piques klack till Messi vid 2-1 bland annat. Varför kan de inte nöja sig med att spela världens bästa fotboll? Jag blir så matt.

Jag såg även Dinamo Zagreb-Malmö FF igår och den matchen var mindre kul. MFF blev fullständigt utspelade trots att Dinamo egentligen inte spelade speciellt bra. Jag satt och vred mig i soffan och ville mest att det skulle ta slut. Fort. Det där kunde ha slutat riktigt illa nämligen. Det enda värt att minnas var väl Mehmetis 1-1-mål och den lilla gnutta hopp som då tändes hos MFF. Nej, svensk klubblagsfotboll är för dålig helt enkelt och jag ser verkligen inte fram emot returmatchen på tisdag.

SVT har dock bestämt sig för att köpa rättigheter för lite svensk fotboll, något jag skrivit om i morse. Läs artikeln på www.matchdax.se

2 svar på ”Och Özil var argast av dem alla …”

  1. Antingen ser man till att stävja dåraktigheter hårt eller så får man förbjuda spanska fotbollsmatcher för minderåriga, för ngt gott föredöme är det ju inte

    Svara

Lämna en kommentar