Skillnad mellan salami och choritzo

Dagens roligaste var killen på cafét som var lite missnöjd med innehållet på sin tapastallrik: ”Om du inte vet skillnaden mellan salami och choritzo ska du lyssna på mig, noga.” Det finns världsproblem, världsliga problem och så finns det fotbollsspelare som ilsknar till över småsaker. Sedan finns det Twitter och ett ställe som heter Rio de Janeiro också.

För övrigt så har jag tagit några vågade beslut de senaste dagarna. Det kanske mest vågade var att skapa ett konto på Twitter. Och nej, ingen behöver oroa sig, jag ska inte tråka ut folk med massa trista kommentarer och inlägg stup i ett. Jag tänker mest läsa andras tills jag känner att jag eventuellt skulle kunna ha något intressant att berätta. Hittills har det mest blivit att jag läst lite sporadiska inlägg från en rad olika sportjournalister, bland annat Robert Laul som har en bättre nivå på sin fotbollsblogg än på sitt twitter: ”Om Vickan hade smörjt upp Wernbloom hade han fått avsluta karriären i AIK istället? Hur hade svenska folket hanterat det?”

Ett mindre vågat beslut var att boka flyg till Rio de Janeiro i slutet av december och ja, jag bokade även en hemresa – ungefär en månad senare. ”Men hinner du verkligen hem till Marcialonga???” Svar ja.

Har heller inte kunnat låta bli att följa diskussionerna kring de avslutande minuterna i matchen mellan Barcelona och Real Madrid igår. Jag vet egentligen inte om jag har något mer att tillägga. Det är helt tydligt att det finns två läger, ett som anser att Real Madrid spelar hårt och fult och ett som anser att Barcaspelarna filmar. Man behöver inte vara hjärnforskare för att inse vilken typ av fans som tycker vad. Det känns lite som ägget och hönan. Frågan är vem som är tuppen? Mou kanske. Har i alla fall hittat ett klipp som med zoom och fokus visar vem som gjorde vad de avslutande minuterna.
Vill du se klippet? Klicka här
Tyvärr går det inte att höra vad David Villa sa till Özil. Men med tanke på Özils reaktion är jag inte säker på att jag vill veta. Jag är heller inte helt säker på att jag vill se bilderna där Mou sparkar Fabregas i huvudet alternativt bara ställer sig väldigt nära hans huvud. Känner jag den spanska pressen rätt finns det säkert två versioner …

Lämna en kommentar