Daniel Thynell och 2000 till kör på söndag

Anmälningarna fortsätter att strömma in till Engelbrektsloppets kansli i Norberg, både elitåkare och motionärer och över 2000 åkare är nu anmälda till de tre loppen. För att alla i Engelbrektsloppet och Engelbrektshalvan ska få plats i starten har tävlingsledningen beslutat att dela upp startfältet med start 10.00 och 10.15.

Drygt 1200 är anmälda till söndagens Engelbrektslopp och över 500 till Engelbrektshalvan som startar samtidigt. Därutöver räknar arrangörerna med ett hundratal efteranmälningar. Starten sker på torget i centrala Norberg och för att alla åkare ska få möjlighet till en bra start i loppet kommer startfältet att delas. De seedade åkarna, åkarna i tävlingsklass samt knappt 100 militärer kommer att starta med masstart klockan 10.00. En kvart senare, 10.15, går sedan starten för Engelbrektsloppets motionsklass och för Engelbrektshalvan. De åkarna kommer att få en individuell tid som startar när de passerar startlinjen. Tidtagning sker digitalt och det kommer att finnas liveresultat på www.engelbrektsloppet.se

Tävlingsklassen är full
Det går att anmäla sig på plats i Engelbrektsloppets kansli i Norberg, men på grund av det stora intresset är det inte möjligt att efteranmäla sig i Engelbrektsloppets tävlingsklass.

Flera elitåkare kommer att kämpa om segern
Det ser även ut att kunna bli en riktigt hård kamp om segern i årets lopp eftersom många namnkunniga elitåkare är anmälda.

Några av de hetaste åkarna är:
– Vasaloppsvinnaren Daniel Thynell, Grycksbo IF
– Fjolårssegraren Jimmie Johnsson, Falun Borlänge SK, som nyligen vann Evertsbergsrännet.
– Kalle Gräfnings, Falun Borlänge SK, som vann Engelbrektsloppet för två år sedan.
– Fredrik Östberg, Falun Borlänge SK, som vann ICA-loppet i Åsarna nyligen.

– Nina Lintzén, som blev fyra i Marcialonga nyligen, är favorit i damklassen.

Över 400 tjejer kör Kristinaloppet
Rekordmånga tjejer är anmälda till Kristinaloppet som körs på lördag. Över 400 kommer då att åka den 30 kilometer långa banan, som ingår i Tjejklassikern. Både förra årets vinnare Anna Lindgren, Brovallens IF, och 2008 års vinnare Sofia Pettersson, IFK Sala, finns på startlinjen.

– Det är fantastiskt kul att intresset för Engelbrektsloppet är så stort. Det ska bli fint väder och det kommer att bli en härlig skidfest i Norberg i helgen, säger Lars Holm, tävlingsledare.

Lämna en kommentar