En fullmatad helg i Norberg

Helgen som nu börjar närma sig sitt slut har varit galet fullspäckad med allt från 30 km skidor, födelsedag, träff med kommunalråd, funktionär på Engelbrektsloppet både här och där, intervju med familj som bor i HSB, middag på Sjökvist Active Inn och lite annat smått och gott. Och ja, det är väl ungefär precis som vanligt.

För ovanlighetens skulle tänkte jag berätta om något i kronologisk ordning. Det är annars lite av en förbjuden sak inom journalistiken. Strunt samma. Efter en fullspäckad dag i skidskolan på Romme Alpin hann jag även med några åk och fika med Mårten och thaimat hemma i soffan innan jag i fredags kväll tog bilen till Norberg. Jag var inne på Engelbrektsloppets kansli en snabbis och kikade till hemsidan och stämde av planen inför helgen. Sedan begav vi oss till Sjökvist Active Inn i Sundbo och la på glidvalla och käkade mackor inför lördagens Kristinalopp.

Jag vaknade av ett ryck strax före 07. Mina skidor låg på vardagsrummet och vallachefen Krister var osäker på mitt spann. Halvt vaken klättrade jag ner från loftet och mätte spannet och mycket riktigt. Det var ungefär en decimeter kortare än vad jag tidigare trott. Inte konstigt att jag haft lite halvdåligt glid (i alla fall i jämförelse med Camilla). Någon timme senare kändes mina skidor snabbare än någonsin när vi testade skidorna i Nordansjö. Klockan 10 gick startskottet för årets Kristinalopp och knappt 400 tjejer deltog. De 30 kilometerna flöt på bra och smidigt. Spåren var fantastiska och mina skidor var ännu mer fantastiska. Jag åkte utan att bli trött och måste köra mer teknikträning för att kunna få upp farten ännu mer.

Efter lasagne och lite fotograferande var det dags för möte med Norbergs kommunalråd på klassiska Elsas konditori. Det var dock fler än oss som var sugna på semlor så vi fick sätta oss i kommunhuset i stället. Mötet gick fint och jag ser fram emot respons och uppföljning framöver. Sedan var det snabba ryck till NOK-stugan och uppdatering av Kristinaloppets hemsida samt ett försök att få grepp om morgondagens liveresultat. Efter födelsedagstårta från Elsas skyndade vi oss till Sundbo där det stod entrecote på bordet. Mums.

Söndagen började med frukost 06 och sedan ilfart till tävlingsexpeditionen på Centralskolan i Norberg. Sedan följde tre intensiva timmar där jag hjälpte till med ”allt krångel” kring anmälningarna, det vill säga seedning, nummerlappsbyte, saknade anmälningar, namnbyte och lite annat smått gott. Samtidigt petade jag in onlinerapporteringen på Engelbrektsloppets hemsida. Insåg tio minuter före start att kameran låg i min bil på en parkering ganska långt bort, att jag var på skolan och att jag förväntades fotografera starten. Ungefär nio och en halv minut senare var jag på plats framför de taggade elitåkarna i det seedade fältet och hann få en och annan fin bild på bröderna Thynell, Jimmie Johnsson, Fredrik Östberg, Palmér och de andra storfräsarna.

Jag följde sedan loppet tillsammans med skogsspeakern Daniel och vi hann se täten på flera ställen runt banan och jag hann få några fina bilder. Med nöd och näppe hann jag även fotografera målgången, där Fredrik Östberg slutligen ganska ohotad kunde köra över mållinjen. Jimmie Johnsson blev tvåa och Daniel Thynell trea. Sedan hann jag med lite resultatfix och krångel med saknade tider innan jag 15.00 träffade en småbarnsfamilj som bor i ett HSB-hus i Fagersta. Från det ena till det andra. Hämtade sedan mina skidor samt fick i mig en tallrik fruktsallad i Sundbo innan det var dags för färd mot Falun.

Fick mig nyss en välförtjänt sushi i tv-soffan. I morgon 5.32 går tåget mot Stockholm. Härnäst väntar en aningens hektisk vecka. Det gäller att gå ut hårt och bara öka. Over and out.

Lämna en kommentar