Inte Real vs Barca utan Pepe vs Alves

Såg ett blekt Barca åka på stryk på Anoeta igår. Men den lilla gnutta spänning förstördes snabbt då även Real Madrid förlorade igår efter en om möjligt ännu blekare insats mot Zaragoza. Men det pratas BARA om en sak här nere och ni kanske kan gissa vad. Tisdagens El clásico och det faktum att domarna av en sjuk anledning hamnat i centrum när 22 av världens bästa fotbollspelare i stället borde bjuda på show.

Tyvärr såg jag inte matchen på Anoeta utan på en bar i Zarautz. Att Real Sociedad, som knappt vunnit några matcher hittills lyckades tvåla dit Barca var lite lätt förvånande. Fast kanske ändå inte. Barcaspelarna har ju ett och annat att tänka på och om domarna i tidigare matcher varit på katalanernas sida var de inte det igår. Ett bortdömt mål, som inte alls såg ut som offside och en väldigt billig straff emot sig. Det jämnar förmodligen ut sig i längden. Nu trodde jag att det skulle kunna bli åtminstone lite lite spänning i La primera division, men icke. Även Real Madrid fick stryk och det är förmodligen för att Mourinho har ägnat de senaste dagarna åt att smida planer inför spel 10 mot 11 i tisdagens returmatch i Champions league.

Det pågår häftiga diskussioner kring utvisningar, tacklingar och filmning överlag här nere. Min bror har varit ganska tydlig med sin ståndpunkt. Igår nämnde jag den lite lätt för en baskisk vän, som precis som alla andra basker håller på Barca. Efter diskussioner med honom om spansk media överlag har jag gjort en liten check av olika filmklipp på Youtube idag och det är ju egentligen helt sjukt, men det finns olika sekvenser där man på vissa tydligt ser hur Pepe sparkar ner Alves och på vissa ser lika tydligt att Pepes fot aldrig rör Alves. Efter att ha studerat det jag tror (!) är bilderna från tv-sändningen har jag i alla fall min ståndpunkt klar och jag håller med Unitedspelaren Rio Ferdinand, som skrev såhär på sin twitter: ”If you ever see me go off on a strecher then run back on to play I give every one here the green light to hit me with a footed tackle.”

Efter de spanska lagens första möte i Champions league har pamparna i UEFA fått jobba. Hårt. Barca har anmält Mourinho och Real Madrid i sin tur har anmält Barca och det återstår att se om pamparna i UEFA hinner reda ut vad man får göra på en fotbollsplan och inte innan tisdagens möte. Jag tror inte det och jag vet knappt om jag vågar se matchen. Jag kommer förmodligen heller inte att våga se Barca möta Manchester United i finalen. (För jag är tämligen säker på att det blir Barca som tar sig vidare, särskilt då tisdagens domare heter Franck De Bleeckere.) Hua, vilken fotbollsvår.

Nu till lite annat. Igår var jag i Zarautz, som är en hipp surfort en kvart härifrån. (Det var ungefär en kvart härifrån när bussen valde autopistan, men nattbussen valde mjölkvägen och vid fyratiden i morse låg Zarautz ungefär 50 minuter från San Sebastián.) Efter en konsert med Zarautzbandet Delorean (som jag verkligen kan rekommendera. Vill du lyssna och se en musikvideo? Klicka här) Efteråt gjorde vi en ”liten” barrunda i Zarautz och idag har jag inte gjort särskilt mycket …

Lämna en kommentar