Det kännetecknar de stora idrottarna

”Att få ha den här formen och kunna prestera när det gäller som mest är det skönaste”, svarade Marcus Hellner på frågan om hur skön den där guldmedaljen var att få. Att, som Hellner och Björgen idag, kunna plocka fram ytterligare en nivå just den där dagen när det verkligen gäller är så otroligt otroligt imponerande. I mina ögon kännetecknar den förmågan de riktigt stora idrottarna. Det där med form fascinerar mig, mycket.

De senaste dagarna har jag funderat på det där med dagsform och att ”träffa rätt” MER än vanligt. Det är ett ämne som verkligen fascinerar mig och om jag ska doktorera i något ska det vara formtopp – mental och fysisk. Jag tror att det förstnämnda, det mentala, är minst lika viktigt som det fysiska och en som utstrålar självförtroende, lugn och samtidigt en enorm vinnarskalle är Marcus Hellner. Att han dessutom är ett fysiskt fenomen och ser ut som en grekisk gud i sin vita trikå gör att VM-succén är och kommer att bli ett faktum. Det är ju redan succé och att han skulle kamma hem sprinten framför världens alla sprintgiganter och dessutom en Petter Northug på hemmaplan. Ja succén är redan här. Hellners kommentar: ”Jag trodde aldrig att jag skulle köra ifrån dem så.” Nej du, det trodde inte jag heller Hellner.

I förrgår och igår funderade jag även kring formtopp i samband med Vasaloppet, det framför allt efter min intressanta intervju med Jimmie Johnsson, som satsar på att vinna Vasaloppet. Kanske inte i år, men om något år och jag tror på Jimmie – kanske redan i år. På hans blogg kan du läsa mer om hans skidåkarliv? Klicka här för att komma till hans blogg. I tisdagens SportHälsa kommer dessutom ett stort reportage om Jimmies uppladdning. Reportaget kommer även på webben och så snart det är där ska jag länka er dit.

Jag hoppas även att fler av svenskarna kan plocka fram ytterligare en nivå i helgen, särskilt Daniel Richardsson, som har en superduperchans att lyckas i söndagens dubbeljakt. Det har även den gode Hellner, som med sin förbättrade klassiska åkning kommer att bli livsfarlig. Tänk om han kan sno showen från Northug helt och hållet. Det vore ju jättekul! Jag ser dock väldigt mycket fram emot att få komma till Holmenkollen och få uppleva världens största längdfest. Hua hej hua hej!

Lämna en kommentar