Jag fick inte Guldskölden i år heller

Jag spinner vidare på temat med blöjor och nakna män. Eller inte. Fast ändå. Tydligen är jag inte nominerad till Guldskölden, Svenska fans pris till de mest uppskattade sportjournalisterna. Otur. Det intressanta är dock vilka som är nominerade, eller snarare vilka som inte är det. Vem röstar du på?

Årets kommentator: Granqvist, Hussfelt, Vacchi, Holmgren, Härenstam.
Årets expert/bisittare: Strömberg, Fjellström, Wikegård, Åslund, Kåmark.
Årets programledare: Pops, Granqvist, Fjell, Wenström, Ekwall.
Årets krönikör: Bank, Niva, Birro, Lundh, Wennman.
Årets sportblogg: Bank&Niva, Patrik Ekwall, Robert Laul, Olof Lundh, Per Bjurman.
Årets sportjournalist, over all: Niva, Bank, Lundh, Granqvist, Bjurman, Ekwall, Laul, Hussfelt, Vacchi, Brolin.

Kommentarer: Aftonbladet verkar ha lyckats med sina krönikörer. Ingen av de bloggar jag följer dagligen finns med. Hur länge ska Patrik Ekwall hålla på? Sistnämnda Brolin är enda tjej. Jag är verkligen emot kvotering och har verkligen inget emot Anna Brolin, (läs gärna mitt reportage om hennes tonfiskbuskar på Camp Nou HÄR) men är hon verkligen den ena kvinnliga sportjournalist som gjort något värt en nominering? Varför inte Jane Björck (som jag av en slump också gjort ett reportage om som finns HÄR) Eller Jennifer Wegerup? Eller Johanna Fränden?

Lämna en kommentar