Snabb sprint runt slottet

Den här snön på skeppsbron orsakade kaos i busstrafiken och lika missnöjd som jag var över det när jag försökte ta mig till RF på morgonen lika nöjd var jag över att få se det hela på eftermiddagen.

Det var en intressant syn i morgonkaoset vid Slussen, där det var bussar och bilar överallt i och med att de inte fick köra sin vanliga rutt över Gamla stan. Mitt i allt kaos halkade en och annan längdskidåkare omkring i joggingskor. Marit Björgen bland annat, som gjorde en vågad rush mellan en bil och en lastbil trots röd gubbe. Det hela gick dock bra, även om jag inte tror att den buttre lastbilschauffören visste vem han var på vippen att köra på.

Tävlingarna bjöd som vanligt på spännande lopp. I och med att Slottsprinten fortfarande är förhållandevis kort, eller just det, att det faktiskt är en sprint i ordets rätta bemärkelse gör att det blir action från start. Det var extra kul att alla svenskarna gick bra. Anna Ohlsson gick bäst av alla och slog till med seger, det var kul. Kul även med Falu-Borlängetjejen Hanna Brodin som gick till final. I herraras final var det fyra (!!!) svenskar på startlinjen: Jönsson, Hellner, Modin och Larsson. Det räckte inte riktigt ända fram och Kriukov var snabbast, tätt följd av Northug på skateskidor och sedan Emil på tredje plats.

Jag passade på att prova mitt nya objektiv och fick till en och annan bra bild, trots ganska mediokra försök. Stod i publiken och slängde upp kameran lite då och då. Bilden på Hellner ovan blev dock väldigt bra och jag gillar komponeringen (läs: T U R)

1 svar på ”Snabb sprint runt slottet”

  1. Upptäcker mer och mer i Hellner-bilden. Staven går ju helt parallellt med linjen i muren i bakgrunden 🙂

    Svara

Lämna en kommentar