Startskott för projektet Idrott i skolan

Denna veckan kickade mitt nya projekt Idrott i skolan igång så smått. Projektet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Skolidrottsförbundet och i stället för den katalog som tidigare gått ut till landets samtliga skolor ska vi nu skapa en webbplats: Idrott i skolan.

Jag ska leda projektet, som ska landa i en webbsida där samtliga av de medverkande förbunden har en sida med information, bilder och inspiration för idrottslärare. Många av förbunden har valt att haka på tåget och det känns väldigt spännande. I ett första steg ska jag prata med några idrottslärare för att gå ett grepp om hur en sådan här webbplats skulle kunna användas, Sedan gäller det att suga ur det bästa ur den tryckta katalogen och ta med webbens fördelar och möjligheter för att skapa en bra och andvändbar sida.
Nu är inte jag idrottslärare själv, men jag ser bara fördelar i att det finns hjälp och inspiration lättillgänglig när det exempelvis står varpa eller rodd på schemat. För min del så kommer prjektet att innebära 1-2 dagars jobb i veckan fram till sommaren. Då ska sidan vara klar för lansering inför skolstarten i augusti.

Lämna en kommentar