Att vara bäst när det gäller

OS pågår för fullt och där sätts begreppet på sin spets. Många av OS-deltagarna har förberett sig i veckor, månader och till och med år med fokus på ett kort kort ögonblick i Vancouver. En tävling och fyra år till nästa. Därför är OS speciellt och därför krävs det mer för att ta hem en olympisk guldmedalj än till exempel för en seger i den totala världscupen. Det handlar det om en jämnhet och att vara bra under en lång tid. OS handlar om att vara bäst när det gäller.
En som är bra på att vara bäst när det gäller är Anja Pärsson. Hon har en unik förmåga att plötsligt ”hitta formen” och prestera som bäst ju mer det gäller. Förhoppningsvis kan hennes insatser sporra övriga svenskar och hjälpa dem i den svåra jakten på toppformen.
Att vara i bra form är en härlig känsla oavsett om det handlar om att vara i form för ett störtlopp i OS, för en träningsweekend eller för ett Vasalopp. Inför en utmaning som Vasaloppet är det viktigt att vara i bra träningsform samtidigt som det är minst lika viktigt att ladda med energi dagarna före loppet. Så här en dryg vecka före årets Vasalopp tipsar vi i SportHälsa om hur du bäst laddar med mat dagarna före loppet för att kunna prestera på topp.
Trots att det är den vitaste och kallaste vintern på länge och att det är skidor, skidor och åter skidor på tv dagarna i ända så närmar sig våren. Inför den tipsar vi även om tränings- och hälsoresor som hjälper dig att komma i form till sommaren eller som bara hjälper dig att koppla av.

Lämna en kommentar