Sverige kanske inte är så dumt ändå

Fast det tror jag att jag har vetat hela tiden, även om jag tror att det är bra med omväxling för att inse vad som är bra och inte bra.

Det här med att välja var man ska bo är inte lätt. Jag vet hur folk gör, men det har helt enkelt inte fungerat riktigt så för mig. Antingen väljer man att bo där man är född sisådär tre-fyra minuter från sina föräldrar, som nästintill alla alla basker. Eller väljer man att bo där man får jobb. Bortsett från dessa två val tror jag att det absolut vanligaste är att bli kär och därmed inte välja själv. Eller jo. Det är ju såklart också ett val, att välja att bo med någon och det är ett val nog så viktigt som alla andra.

Just nu har jag valt San Sebastián för att det är en stad som jag älskar, för att San Sebastián har mycket av det jag vill ha; hav, vågor, berg och natur framför allt. Jag valde att bo i Norberg på grund av jobbet och jag var nog rätt kär när jag flyttade till Falun. Falun är dock ett ställe som har rätt mycket av det jag vill ha, bortsett från havet och vågorna då. I Sverige kan det bli svårt att bo nära bra vågor, men det går tydligen. Även om det gäller att vara flexibel, ha koll på prognoserna och ta chansen när vågorna serveras.

Summa summarum: Det måste finnas saker att göra och det måste finnas folk som vill göra saker för att jag ska trivas där jag bor. Dessutom är en bostad egentligen bara som ett basläger …

Och det viktigaste, det är inspirerande att träffa folk som faktiskt verkar leva – I SVERIGE!

Lämna en kommentar